WELCOME TO MY OFFICIAL BLOGSPOT PAGE!!! ENJOY YOUR READ!!

Friday, April 22, 2011

saya maafkan awak. :'( *part 2*

then, malam tuu.
awak kol. awak cakap awak nak kasi saya surprise.
then tiba-tiba saya denga orang main gitar.
saya dengar suara awak.
awak nyanyi lagu Justin Bieber - Favorite Girl.
awhhh. tersipu saya tau tak? 
sweet gilee! ^^
then awak mintak couple dengan saya.
saya setuju. tapi dengan syarat awak tak bagitau fifie.
awak cakap oke. so saya percayakan awak.

besoknya, lepas balik sekolah,
fifie ajak saya hangout.
katanya nak jumpa balak baru dia.
saya menolak, sebab saya nak jumpa awak.
happy birthday sayangg. :')
lepas beli hadiah, siap dengan balutannya.
saya terus pergi park untuk jumpa awak.
saya nampak daddy awak hantar awak pakai kereta bently.
pehh, kaya gila awakk.
awak bawak teddy bear. 
untuk sape tu awak?
alahh, maybe awak saje bawak kot. nak tayangkan kat saya lah tuu.
hehe. bila awak sampai je kat saya.
saya senyum and bagi hadiah tu kat awak.

" nahh, huny belikan untuk bie. maaf sebab kecik. huny tak smpat beli yang lebih besar. "
" takpe, bie pun ade sumting untuk huny. nahh teddy bear ni. bie belikan mase on the way tadi. :') "
" lahh, nape nak belikan untuk huny? "
" sebagai tanda mulanya kite couple sayang. "
" ishh bie ni kan!! "
" haha, ape? betolla kan. nak tak ni? tanak bie bagi kat makcik yang tengah duduk tuu. "
" umm, bak lahh! " *rampas teddy and pelok teddy erat-erat*

sepanjang perjalanan keliling park tu,
kita tak habis-habis gelak kan?
"bape kali dah kita tawaf tempat ni? "
hahaha. itu ayat awak yang buat saya tergelak sampai senak perut saya.
awak cepat-cepat suruh saya kawal diri.
takut orang fikir awak buat saya gila kan?
hehehe. iloveyou bie. :')

mase tenga syok sembang tu kann,
saya nampak fifie tenga cium bf baru dia.
fifie nampak saya.
mukanya macam merahh.
dia terus datang kat saya dan....
"PAPPPPP!!!"
satu tamparan hinggap ke pipi saya.
sakit tauu. :'(

" fie, apa ni? "
" ohh, ini rupanya kau buat kan? kau curi dia daripada aku! "
" mane ade fie, dia yang mintak couple dengan aku. aku pun setuju lah. "
" ahh!! kau perampas!! mulai harini, kita putus kawan!! " 

belum sempat fifie hadiahkan saya tamparan lagi satu. tangannya ditahan oleh aiman.

" sekali lagi aku nampak kau buat awek aku mcm pak turut. kau akan menyesal. kau ingat aku taktau perangai kau mcm ne? aku nak kau blah dari sini!! bawak balak kau skali!! entah bape ramai lagi balak-balak yang kau ade aku pun taktau lahh! kau pergi dari sini! sebelum aku naik tangan!! "

fifie dengan malunya terus pergi dari park tu dengan boyfriend barunya.

" bie, thanks defend huny tadi. umm. maaf lah pasal kawan huny tu. "
" dahdah, manusia mcm tu tak layak buat kawan. mcm setan! huny carik lah kawan baru yee sayang? sakit lagi ke pipi tu? duduk kat krusi tu. meh bie tengok. " 

duduk je kat kerusi tuu. awak terus usap pipi saya.
awak cakap pipi saya merah, mcm tomato.
rasa nak makan je.
hahahah. awak nii kan! >.<
then awak cakap awak sayangkan saya.
sambil kesat air mata saya.
ohh bie, iloveyou too lahh. :')


masa kat sekolah tuu.
fifie asyik usha saya tak puas hati.
dia kutuk-kutuk saya dengan kawan-kawan baru dia.
then dia jerit kat satu kelas.

" sape nak tau?!!! fyna kann! dia dapat pakwe tepung!! padahal dia tu kicap jee!! "

saya sedih sangat. saya diam je.
balik tu saya ngadu kat awak.
then awak cakap.

" huny, antara tepung ngan kicap, mana lagi sedap? "
" umm, kicap lahh. "
" hahh, tau pun. huny patut gembira dorang panggil huny kicap. kicap sodap woahh! :'D "
" hehee, bie ni kann. thanks sebab buad huny gembira. "
" welcome syg, bie tak kesah huny ni kicap manis ke, kicap masin ke, kicap jalen ke, kicap ikan bilis ke, huny tetap bie sayang. actually huny wane kuning langsat. and sepet. amoi malii! :'D "
" hahaha, apelaa bie nii. buad huny gelak jee. "
" alaa, ape salah nye. bie hiburkan orang yang bie sayangg. :') "
" aww, ily lahh. "
" ilyt. <3 "

*bersambung*

No comments:

Post a Comment