WELCOME TO MY OFFICIAL BLOGSPOT PAGE!!! ENJOY YOUR READ!!

Friday, April 22, 2011

saya maafkan awak. :'(


saya dan fifie berkawan baik.
fifie sangat cantik, comel, baik, dan pandai.
manakala saya tidak secantik dia.
cukuplah sebagai seorang gadis yang mempunyai wajah yang mulus tanpa jerawat.
alhamdulillah. :')
fifie mempunyai satu sikap yang sangat buruk.
iaitu dia selalu mempermainkan perasaan lelaki.
sudah banyak kali saya menasihati dia.
tapi fifie taknak denga.
ahh, sudahlah.
asalkan tak menyusahkan saya sudah lah kan?
saya sayang awak fifie. :')

satu hari, time tenga jalan-jalan kat The Mall.
fifie nampak sorang mamat hensem nii.
dia pun tergur lahh. "hye, sorang je?"
mamat tu hanya senyum and angguk.
saya pun tengoklah dia.
mak aii, cute gilaa.
nasib saya single! :D
boleh saya tackle dia.
then, time tenga lepak kat starbucks,
fifie tak habis-habis cakap pasal mamat nii.
" wehh mamat tadi cute gilaa!! aku lupe plak nak tanya nama diaa. ishh!! aku nak tackle dia lahh! "
" kau kan dah ade razak, kaye plak tu. nanti ko nak campak die kat mane? "
" ahh! razak tu cume sumber topap aku jee. nanti bile die dah kering aku buang ahh."
" fie, tak baik lah kau nii. kesian lah sikit kat laki tuu. dia sayangkan kau tau tak? ko nak tackle laki ni untuk ape plak? "
" saje, aku nak tayangkan kat si fara tuu, aku try amik boyfren dy, tapi tak dapat. skrg bila aku dpt boyfriend yang lebih hensem dri balak dy, baru puas hati aku. "
" ya Allah fie! kau ni tak baik lahh! manusia ni bukan bahan tayangan. "
" diam ahh, aku tau lah. alaa, hidup ni sekali jee. dahh, hbes kan mocha kau, jgn sampai mood aku untuk blanje kau ilang. " 

saya pun menghabiskan air tersebut.
lepas fifie bayar air kami.
kitorang pun lepas kat bus stop tunggu mama fifie datang.
tunggu punya tunggu,
tiba-tiba mamat hensem tu datang.
dia menghampiri saya.


"hye awak, nak nombor boleh? " 

saya ingatkan awak cakap kat fifie.
so saya ignore je awak.
fifie pun tanpa segannya berikan nombor dia kat awak.
tak kesahlah kan.
saya dah biasa laki mintak nombor kawan saya sorang ni.
saya pun pandang tempat lain.

" err, maaf, saya tak mintak nombor awak. tapi kawan seblah awak."
saya terkejut, then saya pun pandang awak.
"hai, nama saya aiman. boleh berkenalan?"
" err, maaf. boleh tu boleh, tapi perlu ke nombor telefon sume ni? saye takde tefon lah. sorry ye awak."
kebetulan mama fifie dah sampai.
so saya pun terus masuk kereta.
saya nampak fifie sembang dengan awak dengan mesra.
aduhh, jeleous nya sayaa.
tapi tak apalah. maafkan saya sebab tipu takda henfon.
fifie kawan saya, biarlah dia kapel dengan awak. :')

mase kat sekolah, fifie asyik cakap pasal awak saja.
fifie cakap, awak ni sweet, cute and banyak lagi lahh.
dalam hati saya cume cakap : "ade aku kesah? =.=''
tapi saya diamkan aje. sambil senyum and angguk.
fifie cakap dia try mintak couple dengan awak.
tapi awak tolak. sbb awak dah ade hati kat orang lain.
uishh. mesti bertuah gadis tu kan? :')

saya masuk pertandingan berpidato.
tapi fifie tak dapat. humm. sedih. :'(
saya takda kawan. ada pun budak kelas lain.
itu pun kenal macam tu jee.
dah laa saya ni pemalu tak bertampat! =.='
nak tak nak, terpaksa lah sorang-sorang ikut cikgu pergi skola SMK tuuutt.
sampai je sekola tuu, saya pun duduk kat tempat yang diiringi pelajar skola tersebut.
saya pun diam je. sambil menghafal bahan pidato saya.
then saya denga nama saya dipanggil.
saya pun dengan bersemangatnya berpidato di depan pelajar-pelajar.
saya nak menang. :')
itu yang saya akan dapat. kemenangan.
masa sesi spontan, pengadil memberi saya soalan.
belum sempat saya jawab, saya nampak awak kat tepi tingkap.
buat gaya 'peace' kat saya.
saya nak tergelak jee.
tapi nasib saya dapat control diri. hahahh.
then saya menjawab soalan pengadil tersebut dengan penuh semangat.
sesi penyampaian telah tiba,
saya sangat berdebar.
tiba-tiba saya dengar cikgu mengumumkan nama juara.
yeayyy!!!
SAYA MENANG!!! :'D seronok tak terkataa!!
alhamdulillahh. hanya itu yang dapat saya ucapkan.


tiga hari kemudian.
malam tuu, masa saya tengah susun buku.
tiba-tiba saya dapat text.

"salam, hai! ingat lagi saya tak?"
" err, sape ni? =.=' "
" ni aiman lah. tak ingat dah ke? yang buat gaya peace kat awak tu. "
" ohh, mane dapat nombor? =.=' "
" kawan awak bagi, bukan yang pempuan tu. yang ikut awak mase pegi pertandingan tu"
" ohh. buanglah. nanti kawan saye marah bila dia dapat tahu saya text awak. lagi pun awak dah ade hati kat seseorang kan?"
" sebenarnya, saya ada hati kat awak. "
" hoii, ape maksud kau ni? aku hempuk kau kang. grr.  "
" maafkan saya, tapi sejak saya jumpa awak tuu. hati saya terus terpaut kat awak. hati saya ni mcm dah suka kat awak. mcm cinta pandang pertama. :') "
" wooahh. brader, aku tak layan mat bunga oke? so, sila carik pempuan lain. babai. "
" maafkan saya. tapi boleh saya kol awak? kebetulan tengah malam nanti birthday saya. :')"
" emm, yelahh. ni saya nak ucap awal2. happy bornday. "
" hahahh, bornday? i likee! :D"
" hahaa. :')"


*bersambung*

No comments:

Post a Comment