WELCOME TO MY OFFICIAL BLOGSPOT PAGE!!! ENJOY YOUR READ!!

Sunday, April 17, 2011

my ambition. :)

when i grow up, i wanna be famous, i wanna be a star, i wanna be in movies, when i grow up, i wanna.. err. wanna.. entah ah aku tak ingat lirik lagu pussycat dolls tu. ==' kang aku nyanyi lebih kang hujan pulak. biase lah kan. budak suare merdu mmg mcm ni. yekk! sila amik baldi muntah sekarang. :D

nampak tak tajuk kat atas? nampak tak? NAMPAK TAK??!! hahaa, okeoke, ini cerita saya tentang cita-cita sayaa. ade 5 cita-cita saya nak jadi. insyallah kalau boleh, saya nak jadi yg terbaik lah kan. :)

AMBITION NO. 1 : A SPY.

wahhkahkahkahkah!!! kau bia betol manda??! kau nak jadi spy?! huahuahuaha! adoi pecah perot kuu. ==' haa, gelak lah korang, gelak2. gelak sampai matii. padan muke. ape salah nye aku nak jadi spy? best ape. boleh dapat gadget yang gempak2! ngehehehe. cube bayang kan Amanda Nurshafeena jadi SUPER SPY. *oke tak paya bayangkan, aku dah tau reaksi korang mcm ne. =='* ini semua angkara TOM CRUISE. sebab movie MISSION IMPOSSIBLE  dy lah aku nak jadi SPY. haaa. mara dy! mara dy! 

AMBITION NO. 2 : BALLISTIC PROFESSION.

ini aku dapat inspirasi daripada cerita CSI : MIAMI, oleh Calleigh Duequeque (entah btol ke tak ejaan dy). hahaa, dy pakar pasal senjata beb. walaupun hanye lakonan semata-mata. tapi bagi aku, aku rase mesti gempak bile pmpuan pegang senjata yang cool and best. so bila aku berangan pegang pistol, terase diri ni cool semacam. *haa, buat muke! buat muke! aku baling sterika kat muke kau kang* so, mulai skrg ni aku nak kaji pasal senjata, so aku kena fokuskan kat subject PHYSICS, CHEMISTRY and ADD MATHS aku. susaa, tapi takde yang lebih menyeronokkan daripade cabaran. *angkat kening*. ;)

AMBITION NO. 3 : CEO IN MY OWN COMPANY. 

amboii, nak jdi CEO plak? kenape? sebab, jadi executive ni salah satu cita-cita aku. hahaha. kenape? sebab gaji dia tinggi. and dia perlu kan sorang yang berwawasan tinggi untuk jdi seorang CEO yg berjaya. so memandangkan aku ni jenis yang malu tak bertempat, aku kena buktikan aku boleh jadi CEO yg berkaliber dan berkeyakinan tinggi! mesti anak-anak Dato', Tan Sri, sume nak kat aku. ngeh ngeh. :'> *mula berangan. =='*

AMBITION NO. 4 : A TEACHER.

yelah, jadi cikgu boleh mengajar anak murid menjadi seorang pemimpin, atau penyangak. depends lah kt cikgu cikgu yang ngajar nye mcm ne. aku nak ajar ni, tk bape reti. tpi ni je cita-cita yang aku dapat pikir. (comfirm lah aku taknak jadi cikgu. ==') hahaha. tu jelah aku dapat taip utk jdi cikgu. 

AMBITION NO. 5 : A GOOD WIFE and MOTHER. :) 

aicehhh. mandaa. ehekk. :'> jangan lerr, i maluu ni. :'>> hahah. yess, i wanna be a good wife. isteri mithali gitu. i wanna be faithful to my husband. and espescially him. ya Allah, i want to get married to this boy here. i won't mention his name as im not putting my hopes too high. but every night i prayed, he might be the one for me one day. amen. but if not, then i guess HE would prefer someone better for me. i don't mind. i'll accept whoever he is. awhh. <3 can't wait! then i'll have cute and obedient children. i'll face my problems and challenges in life. so that in the end, i won. i'll be the happiest women in heaven. amin amin amin! :D

No comments:

Post a Comment