WELCOME TO MY OFFICIAL BLOGSPOT PAGE!!! ENJOY YOUR READ!!

Friday, April 22, 2011

saya maafkan awak. :'( *part 3*

sedar tak sedar kan,
dah enam bulan kita couple kan awak.
banyak kali gado,
tapi kita tetap tak mengalah.
masing-masing nak kekalkan hubungan nii.
penah skali fifie try goda awak kan?
pakai punya lah seksi maut. tapi awak tolak dia jatuhh.
semata-mata sebab awak kata saya lebih penting daripada pelacur mcm dia.
awak ni tak baik tau cakap mcm tu.
tapi awak buat mcm tuu, semua sebab saya kan?
terima kasih bie. :')

tiap malam, awak akan call saya.
awak mesti nyanyi kan something untuk saya.
romantik gila awak nii.
makin buat saya bertambah sayang kat awak jee. hee.
then entah kenapa malam tu,
awak nyanyi kan lagu sedih kat saya.
lagu Kenangan Terindah.
awak cakap.

" huny, bie nak huny tau, yang bie sangat sayangkan huny. "
" yee sayang, huny tau. huny pun sayangkan bie. "
" tapi huny, iskk.. bie taknak kehilangan huny. " *mula menangis*
" bie, nape nii? jangan lah nangis sayang. huny tak kemane pun. huny sentiase ade dengan bie. :'( jgn nangis sayang. nnt huny pun nangis skali. "
" huny, besok kite jumpe ea? bie nak peluk huny, and bie nak bagi huny sesuatu. sesuatu untuk huny ingat forever. "
" umm, oke bie. bie tido lahh ea. huny dah ngantuk nii. nite sayang. iloveyou. muahhx. "
" nite huny, iloveyousomuch. "

 besok, mcm biasa.
kita jumpa kat park tu lagi.
then awak ingatkan time first jumpa mase befday awak tu.
and kitorang gelak kenangkan saat tu. ^^
then sebelum balikk. awak peluk saya. seperti yang dijanjikan.
awak bagi saya satu bungkusan.
awak  suh saya janji, bila saya sampai rumah baru bukak.
saya pun janji lahh. :')
then saya tengok awak nak balik mcm sedih je.
saya buang perasaan negatif tu jauh-jauh.

sampai je rumah, saya terus mandi.
lepas makan semua, saya letak bungkusan yang awak nak bagi tuu.
baru nak bukakk..
fon saya berbunyi. mesti awak yang call!! ^^
saya pun angkat lahh.

" hello, "
" hello, ni fyna ke? "
" emm, yee, sape ni? "
" ni mama aiman, fyna kat mane tu? aiman accident. and i think he needs you. "
" hahhh??!! yeke? fyna kat rumahh. "
" oke, fyna tunggu. aunty datang dlm fifteen minutes. "
" oke aunty. "

saya risau tau awak. air mata saya tak henti-henti keluar.
saya terus peluk teddy yang awak bagi.
ambil yakin kan diri bahawa awak tak apa-apa.
bila mama awak jemput saya dari rumah.
dia terus pecut ke hospital.
sampai je hospital, saya terus pergi wad awak.
ya Allah, awak terbaring kaku kat situ.
saya nampak fifie dan gengnya senyum2 kat depan bilik awak.
saya rasa nak bunuh je diaa!!
lepas tu mama awak pun suruh saya masuk.
saya ikut perintahnya.
saya duduk tepi awak, saya genggam tangan awak.
sambil cium dahi awak.
bangun lah sayangg, bangun dan usaplah air mata ini.

tak lama kemudian, awak pun sedar.
saya tersenyum sambil cakap " hai bie, :') "
tapi lain yang terjadi.
awak tanya siapa saya. and apa saya buat kat sini.
uhukk. luluh jantung saya lihat awak mcm tu. :'(
lepas dokter check awak. doktor ckp awk hilang ingatan.
then tiba-tiba saya nmpak fifie meluru masuk bilik sambil belai awak.
awak tak marah pulak.
dengan perasaan yang sangat sedih.
saya tinggalkan tmpat tu. aunty hantar sy balik.


sejak hari tu, perangai awak berubah.
awak makin rapat ngan fifie.
awak yang dulu sweet, kini berubah jadi orang rosak akhlak.
saya hanya pandang awak dari jauh.
saya doakan kebahagiaan awak dengan fifie.

saya dapat tahuu,
awak accident sebab fifie.
dia upah orang untuk langgar kereta awak.
then kepala awak terhantuk kat cermin kereta.
awak ilang ingatan sebab itu.
and awak ta mara fifie belai awak sebab muka fifie yang awak nampak masa awak bukak mata.
saya nak bagitahu awak.
tapi saya yakin awak takkan percaya.
awak, saya rindukan awak yang dulu. :'(
please come back.

akibat tak tahan kesedihan.
saya tukar sekolah. saya sangat happy kat sekolah baru saya.
akhirnya saya dapat lupakan awak. yeayy!!
satu malam,
saya tenga susun buku dalam kotak.
tiba-tiba saya perasan bungkusan yang awak bagi saya dulu.
saya bukak bungkusan tersebut.
ade disc. saya terus pasangkan kat laptop saya.
ada video awak.

" huny, if huny tengok nii. bie na huny tahu yang bie sangat sayangkan huny. bie tau ade sesuatu yang buruk akan berlaku kat bie. so bie nak huny percaya satu je, yang bie sangat sayangkan huny. and maafkan segala kesilapan bie. bie ade buatkan satu lagu khas untuk huny, and buad slideshow gambar kite dari first meet, sampai last. iloveyou Amanda Nurshafeena."

saya terkelu. dan saya menghayati setiap lirik lagu awak.
saya lihat gambar-gambar kita.
air mata saya berlinangan.
ohh, sedihnya hati sayaa. :'(
awak, saya maafkan awak.
saya cuma berdoa agar ingatan awak kembali pulih.
saya disini setia menunggu awak.
bie, i miss you. :'(

4 comments:

  1. awak . sedihnyaa . :'(
    congrats ! awk memang suka bawa wawa ke blog awak . =)

    ReplyDelete
  2. hahaa, mekasihh. wawa suka cerita mcm mana lagi?

    ReplyDelete
  3. wawa suka cerita yang lebih kurang mcm ni la . sweet & sedih . But I love the happy ending okay ? Takmo nangis-nangis bila hero or heroin Mati . =.=''

    ReplyDelete