WELCOME TO MY OFFICIAL BLOGSPOT PAGE!!! ENJOY YOUR READ!!

Monday, April 18, 2011

terima kasih awak. :')



kkrrrinngg!! loceng pun berbunyi. tanda sekolah dah start.
saya budak baru kat sekolah tu.
so saya tak tahu apa-apa.
jadi saya pergi ke pejabat guru.
setelah selesai daftar kelas semua,
guru pun mengiring saya ke kelas.
saya jalan sambil memerhatikan keadaan sekeliling,
saya kagum dengan suasana sekolah tersebut,
sungguh tenang dan aman.

sampai je kelas baru saya tu, cikgu suruh saya memperkenalkan diri,
then saya terus duduk di tempat saya.
saya sangat malu, jadi saya diam. tak berani tegur sape-sape pun.
time rehat, saya bawak RM3 je,
sebab saya ingat harga makanan sme mcm kantin skolah biase.
so saya tinggalkan purse dlm dorm.
bila sampai je kat kantin tu,
ya Allah, mahalnya harga makanan. =='
milo ais saje dah RM2.80
mcm ne saye nak makan ni? saye lapar sangat. :'(
then tiba-tiba awak datang, awak bagi RM10 kat saya.
awak cakap : '' amik lah, saye belanja. :)''
then awak terus blah dengan kawan2 awak.
saya pun apa lagi, mencekik ahh!! hahaa. pastu saya terus lupa kat awak. hee.

habis je rehat. saya balik kelas.
saya nampak kat atas meja saya ade sampul warna pink and bunga ros warna pink.
tanpa berfikir pnjang, saya amik bunga and sampul tu,
saya buang terus dlm tong sampah.
mangkuk mana yang tiba2 bagi saya benda warna PINK ni?!
saya benci pink oke?!!
then saya pergi library, baca buku.
tiba-tiba awak datang. awak tegur saya.

awak : hai, ada org kat seblah?
saya : tak, duduk lah. *senyum malu*
awak : *duduk and senyum kt saya*
saya : ni nape ni dok blah org ni? tak malu ke? *berlagak garang, tpi sadisnye tak jadi*
awak : saya nak tnye, kenape awak buang smpul and rose tadi? mahal tau saye beli.
saya : ...... aku tak suka warna pink. *terus bgun and balik kelas*

mase tengah blaja, awak tuka tmpt dgn budak seblah saya.
awak, apa masalah awak ni? gila ke?
then awak cakap '' Nama saya Muhamad Ilham Zariq, selamat berkenalan. "
saya pun senyum je and cakap " Amanda Nurshafeena. selamat berkenalan jugak."

then sejak hari tu, kite mule jadi rapat.
awak selalu tunggu saye kat depan sekolah.
selalu tolong saye angkat buku, teman saye jumpe cikgu,
and teman saye makan.
kadang-kadang awak belanja. saye happy sangat mase tu awak.
kita merepek same-same, gelak same-same,
and penah sekali awak menangis kat saye,
saye panik, saye tak buad pape pun awak. :(
then awak gelak, awak tahu yang saye nak pindah skola.
awak nak ngusik saye je.
jahat awak ni tau! >.<
awak cakap, sampai bebila pun kita jadi bestfriend oke?
saya pun cakap lah oke. ^^
dan diakhiri dengan pinky swear. :)

sampai tempoh saye perlu pindah skolah,
saya menangis, saya sayangkan kawan2 saya.
saya akan rindukan kawan-kawan saya.
saya akan rindukan awak. :'(
orang pertama and terakhir yang buat saya senyum kat sekolah tu.
saya rasa mcm sekejap sangat.
tapi takpe, saya tahu awak ada rumah kat area Manjung, awak boleh lawat saya bila-bila masa kan?
and saya pun dah kenal umi and ayah awak.
diorang baik sgt. saya sayang mereka.
dan awak, best friend saya. saya sayangkan awak tahu?

masa ari sabtu tu, awak datang rumah saya.
awak cakap umi ajak pegi umah. then saya ikut je.
sampai je rumah awak, umi terus suruh saya pegi bilik awak,
then kita sembang.
awak, saya dah ada boyfriend. saya happy sesangat! ^^
nama dia junaidi. dia baik tau awak.
awak pun tumpang gembira kan kan? ^^
tapi kenapa muka awak mcm lain?
hahaha, tak kesah lah.
awak tetap best friend saya kan? 
saya sayangkan awak.
tapi tak boleh lebih, nanti jun tau, mati saya. hek.
then awak cakap : takpe, ilham tumbuk dia kang!
apelah awak nii. memain pulak. hahahah.
kat rumah awak saya gelak je keje.
and umi ayah awak pun suka tengok saya gelak dengan awak.
best kan kita happy mcm ni?


*to be continued*

1 comment: